18 sept. 2014

Sistemele audio profesionale vs. cele home

Daca in urma cu cativa ani sonorizarea restaurantelor si cafenelelor era un moft, astazi din ce in ce mai multi proprietari opteaza pentru instalarea unui sistem de sunet. 
Dilema unora dintre ei este: “sa imi cumpar un sistem profesional sau unul home?”. Pentru ca achizitia acestor echipamente audio necesita o oarecare investitie, incercam pe cat posibil sa ne orientam clientii catre cele mai bune alegeri.

De ce sa optam pentru aparatura profesionala?

echipamente audio profesionale vs sisteme audio home
Experienta auditiva placuta datorita uniformitatii sunetului.
In cazul sistemelelor stereo ori surround, ganditi-va ca persoana aflata in imediata apropiere a difuzorului va fi deranjata de volumul ridicat, iar o alta, pozitionata la o distanta mare de boxa, nu va auzi sau va auzi foarte slab melodia difuzata.

Genul de instalatie audio stereo este binevenita in sonorizarile live, pentru programe de karaoke sau artisti invitati sa sustina reprezentarii.

Practic, intr-o locatie se pot monta, atat un sistem de sonorizare de ambient, cat si unul de putere. Primul ofera o intensitate acustica confortabila si este compus din boxe pe 100V, amplificator de putere si o sursa de muzica. Cel de-al doilea presupune, in functie de preferinte si necesitati, incinte acustice active sau pasive, subwoofere active sau pasive, mixer audio si microfoane.

Fiabilitatea. Un aspect deloc de neglijat este faptul ca amplificatoarele, boxele si restul de componente ale unui sistem de sonorizare profesional, sunt fabricate pentru uz indelungat.
Ele sunt prevazute cu protectie la supraincalzire si pot fi folosite intens fara sa se strice.
Amplificarile audio din mall-uri, de exemplu, functioneaza peste 12 ore pe zi, 7 zile pe saptamana.

Designul discret. Cu siguranta mergand printr-un hypermarket ori un mall, ati putut asculta o muzica de fundal sau v-au atras atentia anunturile privind diversele promotii. De cate ori, insa ati remarcat difuzoarele instalate?
Echipamente pentru sonorizare si adresare publica au un design discret, sunt astfel concepute, incat sa nu atraga atentia. Boxe incastrabile in tavan spre exemplu, pe langa faptul ca sunt aproape insesizabile, nu ocupa spatiu inutil si nici nu veti avea probleme cu firele inestetice.

In incheiere, va sfatuim ca inainte de a achizitiona orice fel sistem de sunet, sa cereti parerea unui specialist. Nu mergeti pe mana vecinului, a amicului virtual de pe forum, riscati sa dati banii pe aparate care nu va sunt necesare si/ sau care nu pot oferi un sunet de calitate.

AMRO Grup importa si distribuie in Romania sisteme audio, echipamente sonorizare si lumini profesionale, fiind recunoscut ca principal furnizor pe piata echipamentelor audio profesionale. Firma propune solutii complete pentru clienti:  consiliere, proiectare si service in garantie si postgarantie.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu